lørdag 1. mai 2010

Kom mai du skjønne....

Ja tenk at nå er vi i mai måned…såå fort tiden går!!! Sola har vært på himmelen i hele dag…men det har ikke vært den store temperaturen, det har rett og slett vært bikkjekaldt!!! Men da er det bare til å kle seg godt.

Jeg og minstejenta har vært ute og satt poteter sammen i dag. Etter at vi hadde satt potetene i en rad i drivhushagen, så var det  noen poteter igjen, og da laget frøkna seg sitt et eget lille potetland, der hun skal avle opp sine helt egne poteter. Det er så kjekt å se når ungene liker å være med i hagen…hun storkoset seg når hun får være med å hjelpe til.

  01.05.2010 023

Det har vært en helt herlig dag ute i dag. Fikk ryddet og klipt bort masse i staudebedene. Lavendelhekke fikk seg en omgang med saksen….ble halverte.

Rosene har jeg ikke gjort noen ting med før i dag. Jeg har ikke så mange rosetrær…og de som jeg har i hagen min hadde fått en del frostskader i løpet av vinteren… Klatrerosene er mer enn halverte….på to av dem er det bare 1 fjerdedel igjen av etter at jeg har vært rundt med saksen. Rosene fikk også gjødsel i dag, så nå er det bare velstand blandt de gjennlevende rosene mine…

Jeg har kjøpt to stk. hvite Verbenia, som jeg har plantet i urner i dag. Jeg har ikke satt dem ut enda….de får bo i drivhuset en stund til før jeg setter dem ut….Jeg er så glad i disse blomstene.…

  01.05.2010 030  01.05.2010 031    

Jeg syns det passet så fint med disse hvite til disse gamle jerneurnene….hvis de får gjødselvann vær gang jeg vanner, så må jo disse bare se helt fantastisk ut om noen uker… Jeg vil at blomstene her skal vokse seg slik at de henger godt over kanten på urnen…og det fine med Verbenia, er at de er riktblomstrende. De blomstrer helt til frosten kommer.

 01.05.2010 034  01.05.2010 039 

 

I går kveld fikk vi besøk av noen herlige venner av oss. Fruen hadde med seg en liten gave til meg…? Så uventet, og så kjekt.! 

Hun hadde med seg en eske med noen skjønne ting som jeg har satt ut i drivhuset.

01.05.2010 008   01.05.2010 050

Tempen er jo viktig å ha kontroll på i drivhuset, og dette termometeret er det fineste av slaget jeg har sett!!

 01.05.2010 055   01.05.2010 028

En skjønn liten fugl og hageskilt “ Garden”

01.05.2010 041  01.05.2010 047

 

Jeg elsker overraskelser!!!

 

Tusen takk Lillian!!

 

Ønsker alle en fantastisk mai måned.

Klem Anita

 

 

 

 

7 kommentarer:

 1. Så vakkert med hvit Verbenia i de rustne jernurnene, en perfekt kombinasjon :) Jeg er på jakt etter slike urner selv, men de er svindyre. Håper er finn.no :) Er det noen sak med så snillt besøk, så heldig du var :)

  SvarSlett
 2. Så koselig med overraskelser. Ikke rart du ble glad. Hvite Verbenia er nydelig. Jeg har sett etter dem, men så langt ikke funnet noen. Får nok ta meg en tur til et større hagesenter. Herlig å ha med seg en liten hjelper i hagen. Lenge siden jeg har hatt det. Nå har de sine egne hager :-).

  SvarSlett
 3. Takk for kommentar! Tror ikke jeg har sett din blogg før. Nå har jeg kosa meg her, så mye fint du har fra hagen din. Koselig! Jeg likte godt de jernurnene dine, slikt pynter utrolig godt opp i hagen.

  SvarSlett
 4. Hej Anita,
  Vad roligt att du hittade till mig. Din blogg är också fantastisk! Så härligt att sätta potatis med barnen - det får mig att bli nostalgisk. Mina tonåringar är INTE behjälpliga med sådant längre;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlett
 5. Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min! Alltid så hyggelig å bli kjent med nye bloggere. Så flott blogg du har! Her var det masse god inspirasjon. Jeg kommer gjerne på besøk igjen!
  Verbenia er nydelige! Jeg må ha noen av de hvert år.

  Ønsker deg en fin kveld!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 6. så nydelig oversakelse...
  så nydleig du steller i hagen, den hvite planten er vakker i slike potter...
  har der evurkelig satt potenene nå??
  klem,magny

  SvarSlett
 7. Så heldig du var med overaskelsen. Flotte bilder du viser fra en flott blogg :)

  Det er en klematis jeg har plantet i melkespannet mitt, og den har vært frodig og flott i fire år nå, nesten uten stell. Det er veldig milde vintre her på vestlandet, med mye regn, så det er nok derfor det går. Melkespannet har stått ute hver eneste vinter. Men denne vinteren har vært ekstrem, med veldig mange minus over lang tid. Så nå vet jeg ikke om den har greid seg. Jeg ser etter livstegn hver dag (den burde være i gang etterhvert).

  Håper det var et godt svar på ditt spørsmål.

  Hilsen Lisemoren

  SvarSlett