lørdag 15. mai 2010

Bunndekke i drivhushagen...


Vi har lenge vært usikker på hva vi skulle gjøre med gangene mellom plantekassene i drivhushagen…Gangene har helt til nå bare vært mold…og det har ikke vært noe kjekt. Det blir veldig mye gris av det!  Mold alle veier… både inne og ute..

047  032

Forskjellige stein har vært vurdert…Jeg er veldig glad i teglstein, og syns det hadde vært veldig fint med stier og ganger i teglstein. Mann min er mer glad i brostein… Vi har også vurdert vanlige betongstener….og mens vi fortsatt er på tenkestadiet,  var vi bare nødt til å gjøre noe midliertidig.

027

Vi har i dag lagt sagflis rundt omkring, nei oppmalte greiner… På den måten har vi ihvertfall redusert betraktelig dragning av mold rundt om kring…

 

031 

Syns at fargen på de oppmalte greinene er veldig ferske i fargen, og det liker jeg ikke!! Men jeg har sett slik stoff, ligger rundt omkring i hauger langs veien etter at kommunefolk har vært og kuttet greiner av trær og malt dem opp. Etter en tid så endrer fargen seg…. Så nå håper jeg at i løpet av sommeren, eller det blir vel kanskje ut på høsten….at fargen vil bli mer sølvgrå, eller rekved grå…

 Og det kan jeg like!!!

Blir fargen som jeg tenker, så kan det hende at jeg liker det så godt at vi kommer til å ha det i lang tid…. Av erfaring så vet jeg at midlertidige ofte kan bli permanent...

Ønsker alle som er innom en riktig fin 17. mai!

Klem Anita

7 kommentarer:

 1. "Ingenting" blir permanent i en hage, er min erfaring. I alle fall ikke bunndekke av bark, greiner o.l. Men det holder for en stund og gir pusterom for tenking. Vi har "brostein" utenfor det gamle drivhuset, men har lagt betongheller foran det nye. Begge deler er lette å holde reint. Utseende er smak og behag. Vi har forresten kjøpt rikelig med 40 x 40 betongheller for å lage gangstier som kan flyttes.

  SvarSlett
 2. Det er fint å brukke kutterflis som bunndekke, det tenkte jeg å gjøre også:) Og så er det billig, om ikke gratis, så kan man bruke penger på planter istedet:) HA en god helg og god 17 mai. Klem

  SvarSlett
 3. Øj, dette var jammen ikke dumt nei! Og tenk så lekkert det blir etterhvert også - får helt sikkert søt lysegrå farge etterhvert! SMARTE deg!

  Denne midlertidige løsningen kan nok GJERNE bli permanent ja! :o)

  Ønsker deg en HERLIG 17.mai i morgen!

  SvarSlett
 4. Rosene jeg har inne i pil-tre-grotta mi ved hjertedammen er forresten slyngrosen Lykkefund. Mener den er en slyngrose og ikke en klatrerose - den kan iallefall bli DIGER! :o) (dvs lang...) Her hos meg har de bare stått et par sesonger, så de har ikke rukket å bli så store enda, men i år (3.sesongen) håper jeg de allerede dekker hele grotta, det hadde vært fantastisk!

  Jeg har allerede plantet en til av denne sorten et annet sted i hagen, de er bare helt skjønne..! Så et eksemplar av denne i hagen til Helen Fredholm i fjor også, og der hadde den stått lenge - og vi var så heldige å treffe på akkurat da den var i blomst - NYDELIG! Hun hadde latt den slynge seg inntil et tre, og nå vokste den oppetter, og over treet - og hang nedover - slik at man så ikke treet bare rosen! Så ut som om det var en gedigent rose-tre!! :o)

  Vakkert! :o) Desverre blomstrer de bare en gang iløpet av sommeren, men anbefales på det sterkeste allikevel! :o)

  SvarSlett
 5. Hej Anita!

  Tack för besöket hos mig och de snälla orden! Här har du det jättefint....och din trädgård ser jättemysigt ut!

  Nu ska jag titta vidare på din blogg!

  Ha det bra!
  /Charlotte

  SvarSlett
 6. Hej igen!

  Ville bara säga: vilket fantastiskt vackert växthus du har - wow!

  /Charlotte

  SvarSlett
 7. Åh, så fint det blev. Tyckte inte alls det såg för "färskt" ut. Vilken härlig inspiratör du är! Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlett