søndag 30. mai 2010

Jobber i drivhushagen…

Det har vært litt stilt fra meg her på bloggen i det siste…men det har ikke vært stille i hagen.


Vi har holdt på å arbeidet i på den siste delen av drivhushagen der pergolaen skal være….Og det er et spennende prosjekt. Gleder meg så til at denne er kommet på plass. Jeg har allerede plantet ut det som skal slynge seg oppover leeveggen og forhåpentligvis over pergolaen.. Dette er  “Cathedral Bells” Blomstene skal bli hvite, med et lit guligt skjær….

 

28.05.2010 072  28.05.2010 073  Cathedral bells 

 

28.05.2010 078

Innover her skal det bli en gangsti og pergola over….Hvis du ser de høyeste stenderne som er over høyden på  leeveggen, så er det ut fra dem vi skal bygge over pergolaen. Vet ikke om det var så lett å forstå, men planene er inni hodet mitt, og det kan ofte være  litt vanskelig å forklare hvordan ting skal bli… Det fine med å jobbe ut fra ideer som finnes i hodet er at planene lett kan endres med noen finjusteringer underveis….(er det noen som kjenner seg igjen…?)

 

28.05.2010 081

I høydebedene mine gror det som bare det… Snart kan vi høste kål og reddiker…

28.05.2010 095   28.05.2010 068

28.05.2010 066   28.05.2010 064

….det går litt dårligere med vårløken…det er det lille som vokser mellom reddiker og kålet.. de ser litt stusselige ut.

Ellers så har jeg plantet ut alle blomstene som har stått i drivhuset, både sommerblomster og stiklinger. Så nå skal det bli spennende og se hvordan de vil vokse og gro ut i hagen. Skal ta bilder av utplantingen i morgen… Etter utplantingen tok jeg en grundig regngjøring i drivhuset, som du ser på bildene over så er det veldig doggete på glassene..:)

 

Ha en fortsatt fin helg til deg som er innom.

 

Klem Anita

4 kommentarer:

 1. Det ser jo absolutt ut til at du får det til. Så frodig i kassene din da! At planer endres underveis er vel kjent hos de fleste. Særlig når det gjelder hage. For meg er nettopp det noe av det beste med hage. Å sette seg ned midt i "rotet" og la fantasien gjøre resten. Og så ta et skritt til. Det blir flott hos deg!

  SvarSlett
 2. Så flott det blir! Et drivhus står på min ønskeliste også :)
  Gleden med hagearbeid er jo delvis å faktisk ha mulighet til å realisere de ideene man har i sitt eget hode, og justere litt etterhvert. Spennende prosjekt fu holder på med.

  Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 3. He, he - kjenner meg igjen ja! Lykke til med pergolabygging. Det var bare planer i mitt hode også - men jeg er veldig fornøyd, og det tror jeg helt sikkert du blir også! Ser veldig greit ut :-) Spennende med selvdyrket, og opphøyde bed er et must til slikt syns jeg. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Oj, så langt grønnsakene har kommet hos deg! Jeg har sådd grønnsaker for første gang dette året, og ser til min store begeistring at det blir reddiker! Salaten har også vokst litt. Det ble litt ustrukturert i og med at pallekarmene som egentlig skulle vært grønnsakskarmer er fulle av stauder fra i fjor. Så jeg sådde frøene i 2 store urner på verandaen i stedet. Men jeg skal få laget noen store trekasser jeg kan ha på verandaen, kjekt å ha det spiselig i nærheten :)

  Så lekker leveggen er, jeg liker godt denne løsningen med åpne smal bord på tvers. Og med en klokkeranken klatrende oppetter veggen blir det nyyydelig :) Gjett om jeg kjenner meg igjen i å begynne med en plan og så endre underveis. Men det er også en del av planen at ting justeres etter hvert osm arbeidene skrider frem :)

  SvarSlett