lørdag 8. mai 2010

Igang med ny grusgang i staudebedet...

Det har vært en herlig helg med masse sol og mye arbeidslyst….varmen har vi måttet klare og holde selv, for gradestokken viser veeeldig lav temp.

Det har vært kjempe kaldt….vi er jo i mai måned og jeg hadde da trodd at vi skulle ha det litt varmere en det vi har opplevd til nå.

 

Høsten 2008 tok jeg spaden fatt og begynte å grave ut noe som skulle bli et staudebed i hagen vår…. Det er kjempetungt og travelt å ta bort masse gress og riste molden av så det bare er rotbasser igjen, for så å hive dem i trillebården….derette blir rotbassen kaste over i tillhenger før det hele kjøres bort for så å kastes…. Tidkrevende jobb!!! …så tidkrevende at jeg kun gravde bort akkurat den plen som trengtes for å få plantet de planlagde staudene. Midt i staudebedet hadde jeg nemelig planer om å ha en sti bestående av singel, men dengang ble det ingenting av den stienc. Da var jeg lei av å spa…

IMG_5724  8.mai 2010 038

Første bilde her er fra i fjor…her syns gress stien…

 

8.mai 2010 004  8.mai 2010 009

Det fungerte helt greit med plen som sti, men det var tungvindt når denne skulle klippes. I hele fjor irriterte denne gresstarmen meg….men det var et ork å begynne å spa igjen…

Men var altså tiden inne til å ta fatt på denne gravejobben! Jeg har holdt på å flyttet litt rundt på staudene…og noe av dem har jeg delt opp. Og da jeg først var i gang med å svinge spaden, så var det bare til å begynne på singelstien….

8.mai 2010 014  8.mai 2010 016

…er ikke helt ferdig, men på god vei….Overgangen fra mold og singel gjennstår. Har ellers fått fylt på ny mold i bedet. Det er så godt når jeg får ryddet og stelt i bedet.

Nå krysser jeg fingrene for en varmere dag i morgen…

Ønsker alle en fin søndag!

 

Klem Anita

5 kommentarer:

 1. SÅ flott du har laget det!! Å spa torv er tungt ja, det kan jeg skrive under på flere ganger. Men det er verdt alt strevet når det ferdige resultatet endelig er på plass :) Og så har man enda mindre gress å klippe :D

  SvarSlett
 2. Så festlig når man deler før og etter bilder...Det liker jeg så godt. Nå skinner solen så da er det bare å gå ut og nyte det. Søndagen er fri her hos meg, hviledag kommer godt med. Det har virkelig blitt fint etter grusgangen, og enig med du - for en jobb, men så deilig etterpå!!

  SvarSlett
 3. Har tittet litt på agnbøkshekken din. Skal plante en sånn jeg også. Kan du si noe om hvor store planter du satte og hvor mange på meteren? Synes ofte plantene de selger er så små. Vil gjerne ha litt fortgang i høyden... Blir veldig glad hvis du svarer på min blogside;D

  SvarSlett
 4. Så fint det blir! Grusganger er flotte slik som du har laget dem! Jeg har store planer om å gjøre det samme som deg. Men det er jo så gresselig kaldt....Jeg skal i alle fall grave mange nye bed, og drivhus skal på plass, så da minker jo plenen =) Og det liker jeg!

  SvarSlett
 5. Det var flott med grus i gangene mellom bed - jeg skal også grave vekk torv og lage ganger. Gleder meg men vet at det er tungt! Du er kjempeflink syns jeg - flotte blomster ser jeg, og den trappen var flott!!!

  SvarSlett