onsdag 5. mai 2010

Hvite Løytnandshjerter ...

Er ikke disse herlige???

Dette er nostalgi for meg…! !!Jeg husker dem så godt fra da jeg var liten. Syns de var så herlige med disse hjertene….Vi gikk og plukket de og samlet på dem…Brukte dem til å pynte “sorpekakene” som vi lagde..(..sølekaker).

Egentlig så var de ikke hvite, de som jeg husker, de var røde… De røde løytnandshjertene tok seg veldig godt ut som kakepynt!  Men nå synes jeg disse hvite er de fineste… Men det har ikke vært enkelt å få tak i disse herlighetene.


Jeg prøvde i hele fjor rundt omkring på forskjellige planteutsalg , men uten hell… Så da jeg så de fine hvite hjertene på plantasjen var jeg bare nødt til å kjøpe en plante.

 

5.5.2010 001  5.5.2010 003  5.5.2010 002

Planten har stått i drivhuset en ukes tid, men i dag har jeg plantet den ut i “det hvite bedet”….bedet som fortsatt er under utgraving… Det tar jammen meg tid å lage et nytt bed…men jeg har kommet så pass langt at jeg i dag har fått flyttet de staudene som det som var mest kritisk med å få flyttet (..før de ble for store…)

Jeg også fått satt ut noen gladiolløker…Noen hvite med “sort øye”, og Black Jakc – svarte. + noen lave hvite som jeg ikke husker navnet på i farten.

I morgen har de meldt regn her….tror det kan være godt for løkene som er satt ut i dag…og ikke minst de staudene som jeg har flyttet  på.

Snakks!

Klem Anita

4 kommentarer:

 1. Hvite løytnanter har også vært til stor glede for meg i haven, inntil de gikk ut i fjor. I år MÅ jeg skaffe meg nye, savner dem så!

  SvarSlett
 2. Har de jeg også, de vokser rundt roseføttene.
  Kjempe søte er de

  SvarSlett
 3. NYDELIGE! Jeg var så heldig å få tak i en liten en på plantasjen i fjor? øh, kanskje året før - det var denna hukommelsen da...! Men den er veldig liten foreløpig, håper den ikke går dukken. De er jo SÅ skjønne!!

  Heldigvis er jeg så heldig å ha en ganske stor en i rosa, og den er jo bare en herlig liten drøm!! Svigermor hadde en skikkelig tue hos seg, hvorpå hun delte godt av den - slik at jeg kunne få! Løytnantshjerte er supersøt!!

  ...så nydelig å det hvite bedet ditt, det kommer til å bli et utrolig vakkert bed med alle de herlige hvite blomstene du har! :o)

  Ønsker deg en herlig dag!

  SvarSlett
 4. Har også veldig lyst på denne. Har lyst å fylla bedet ved gamle-huset med gamle hage stauder. Finnes jo fleire fine av den sorten !!

  SvarSlett