tirsdag 30. mars 2010

Herlige fridager..og vårtegn

Dagene mellom palmesøndag og resten av påsken nyter vi fuldt ut her hjemme. Det er fantastisk å kunne begynne litt ute i hagen nå. Ruske litt rundt, rydde og såvidt begynne å klippe litt her og der.

Jeg ble så ivrig ute i hagen i går, at jeg helt glemte å vise noen “vårtegn- på mandag” her på bloggen min.. (…se inne hos Humlebacken…)

Her hos oss er ikke gult kult…. Kan ikke forklare det nærmere…men slik er det nå bare. Så utenfor ved inngangspartiet er det pyntet med blått hos oss til påsken,

 

  påsken 103

I går så var det fire årstider på en dag!!

Det begynte bra fra morgenen av med masse blå himmel og sol… Vi tok godt med klær på oss for gradene viste ikke mer enn 4 grader, men når du arbeider og holder varmen så føles det myyyye varmere…helt til det plutselige begynte og komme mørkerer skyer og  det begynte å regne og sludde… Jeg fikk naglabet… Da var det bare til å gå inne en stund og ta en kopp kaffe og vente til været skulle gi seg. Det ble noen timer til i hagen ut over dagen….

påsken 106   påsken 114   påsken 105

påsken 098   påsken 097   påsken 093

Her om dagen fant jeg et stativ på plantasjen som jeg likte sååå godt.  Syns det var så fint og enkelt… Dette satte jeg sammen i går, og det ble satt slik at to forskjellige klematiser kan klatre i det. Klematisene er en hvit som jeg ikke husker navnet på og den andre heter “Hagley Hybrid”, rosa.  Tidligere klatret den hvite klematisene i trollhasselen…da var det en blomtrende hasselbusk om sommeren…et vakkert syn i grunn...men nå har klematisene altså heller fått et eget klatrestativ….

Nå blir det noen dager  påskeferie her hos oss…Skal kose oss sammen, hele familien på 6…

Ønkser alle er riktig fin påskehøytid!

 

Klem Anita

 

PS: Vi har satt inn glasene i drivhuset nå…..kommer tilbake etter påsken med bilder…:)

5 kommentarer:

 1. Så nydelige blomster du har ved inngangspartiet ditt! Jeg er så glad i blå blosmter, og har også kun brukt denne fargen i krukken på trappen :)

  Så lurt å bruke vrihassel som klatrestativ! Den er jo finest om vinteren med de krøllete grenene, om sommeren er den litt tung pga alle bladene. Men med en klatrende klematis... Der ga du meg en god ide :)

  Ha en riktig god påske med den tallrike familien din :)

  SvarSlett
 2. Nydelige blomster:) Jeg har en forkjærlighet for blåe blomster:) Gleder meg til å se drivhuset etter påske:) God påske og kose dere. Klem

  SvarSlett
 3. Takk for hilsen hos meg:) Veldig hyggelig:) Jeg er veldig fornøyd med brettene. Har tenkt på matte, men tenkte å se hvordan det går uten... Brettene er helt flate i bunnen og har ingen riller (som ville fungert som vannlagring) der det vil legge seg vann som evt blir sugd opp av matten og forsynt til plantene... Jeg er heller ingen ekspert, men prøver meg frem... Så har ingen "sannheter" å gi. Har hatt drivhuset i to sesonger, prøvd og feilet... men man lærer mye av det også:) Og så veldig galt går det som regel ikke, så tomater og agurker osv blir det som regel masse av likevel:) Har du drivhus? Klem

  SvarSlett
 4. Så vakkert du har det i inngangspartiet ditt. Virkelig lekkert! Stemoren var bare helt skjønn, også så lekkert i den kassen. Nydelig!

  Så flott klatrestativ du har kjøpt, gleder meg til å se bilder av klatreplantene der i sommer!

  Riktig god påske til deg og dine!

  SvarSlett
 5. Så koselig blogg du har, tror ikke jeg har vært hos deg før? Kommer tilbake :)

  Stativet fra Plantasjen var kjempefint. et sånt skulle jeg hatt også!

  God påske videre. Hilsen Margrethe

  SvarSlett