lørdag 20. mars 2010

Første utgave på norsk..

 

Da jeg var ute og handlet i dag, så kjøpte jeg med meg hjem

 ISABELLAS

Har jo kjøpt dette bladet før også, men da har det jo som kjent vært på svensk.

Jeg laget meg en god kopp kaffe – Mocca Kaffe….mmm, godt!! …og satte meg ned i godstolen.

Leste være side i bladet, for her var det masser av inspirasjon og ideer både når det gjelder hage, mat og ellers i hjemmet.

En reportasjen som var veldig interesang var om høner….fritt gående høner…i hagen.

20.03.2010 017

Etter å ha lest om disse herlig skapningene så skal de vist altså ta både ugress og sneglene som finnes i hagen…. Foruten at du har ferske egg også hver dag.

Men tar de virkelig ugress??? Ubegrenset mengder ugress?  Har aldri tenkt tanken på å ha høns gående fritt slikt i hagen før, men må si at det hørtes faktisk ganske herlig ute da…Koselig måtte det være, å ha to-tre høns gående på beite her….de hadde jaffalt fått det gått her hos oss, når det gjelder mat. For her er det mye å ta av….ugress altså…hehe….

20.03.2010 016

De er jo nydelige å se på også…spesielt de brunspettete….Kanskje en hane i tillegg til hønene kunne vært aktuel, det hadde jo vært kjekt for hønene å ha litt lag….hm, men kanskje naboene ville reagert da hvis de ble vekket kl. seks en søndags morgen, av at en hane sto å gol….tji

(bildene har jeg lånt fra bladet, Isabellas) 

Kan varmt anbefale dette bladet!

Ha en fin lørdagskveld!

 

Klem Anita

8 kommentarer:

 1. Kjøpte bladet jeg og, men på svensk... Hadde ikke fått med meg at de tkom på norsk, men det er jo supert. Jeg har faktisk lyst på høns i hagen... samboer tror jeg er sprø, men jeg har faktisk lyst, en sånn tre-fire stk... Men det spørs om jeg får gjennom det. Men noen hane er ikke snakk om, og det er for at JEG vil sove om morgenen, he, he:) Holder med kråkene som vekker oss hele våren:)Ha en flott helg. Klem

  SvarSlett
 2. hehe, joda, det tar visst endel ugress, men de tar også ganske mye mer enn ugress ;) Ikke så flinke til å skille mellom ønsket og uønsket, og sparker gjerne opp der du ikke hadde tenkt de skulle gå ;)

  Det er flere av hagebloggerene som har delvis frittgående høns, i farta så kommer jeg på Blåbærhagen og Margrethes hus og hage, du finner de via hageblogger-listene :)

  SvarSlett
 3. jippi - løp og kjøp! Må nok komme meg på butikken og kjøpe bladet nå,det er så deilig at vi er igang med en ny sesong allerede! :o)

  øjøj, syrinkvister hos blomsterhandleren?? Hvor har du kjøpt de? Sukk, tenk så vidunderlig deilig det hadde vært å ha syrinblomster inne nå!! Jeg har syrinduft i sånn varmer med telys, men det blir jo definitivt ikke det samme.. :o)

  Steinsprayen har jeg kjøpt på bauhaus, men vil tro de antagelig har det andre steder også. Steder hvor man kan få kjøpt spraylakk etc! (ja, annet enn europris da) :o) Det er helt genialt, passer iallefall veldig bra i min type hage! :o)

  Kos deg masse i helga!

  SvarSlett
 4. Har det kommet på norsk??
  Så bra!!!!!
  Liker det magasinet så godt,takk for info

  Kos deg i natten

  SvarSlett
 5. Næh! Så flott at bladet kommer ut på norsk også nå, da må jeg skrive opp det på listen min til i morgen :)

  Jeg tror nok jeg ville at høns inngjerdet på eget område, men det ser jo kjempeidyllisk ut når de tripper blant roser og peoner :)

  SvarSlett
 6. isabellas er en skjønnt magasin, har hørt det er kommet på norsk..

  hønene ligner på våre de er også frittgående, vi har 5 stk...
  herlig liv...
  klem til deg¨¨*

  SvarSlett
 7. heisann..
  ja hønene våre bor i et lite hønsehus i hagen, vi åpner døra på formiddagen og lukker igjen på kvelden når de har gått inn.
  de rører ikke blomstene, annet enn at de graver og hakkervi jorden, så det hender at rota til plantene kommer frem, men sjeldent. Vi pleier sette noen poteter i mai, da er det lunt og godt nedi randene på åkeren, der liker de ligge sparke og rulle seg i jord, da må vi tilbake og grave over potetene igjen...
  vi har bare 5 stk så vi merker egentlig ingen ødeleggelse...
  de koser seg med å nippe i ugres og spise mar og ktyp, .snegler spiser de kun de aller, aller minste utgavene av. vet ikke om de spiser snegleegg.
  vi opplever det idyllisk og trivelig, De kommer når vi roper på dem.
  klem,magny

  SvarSlett