torsdag 4. mars 2010

En bitteliten blomst….

Da jeg her om dagen vannet og stelte og snakket…med mine pelargonier som har overvintret, da så jeg at den ene av plantene hadde en bitteliten blomsteknopp på gang….

Jeg har ikke fått til å overvintre pelergonier før, men kan huske å ha lest en plass, at det er lurt å ta bort de første blomsterknoppene. Dette er nok for at planten ikke skal bruke krefter på å “blomstre” så tidlig, men heller konsentrere seg om å vokse og bli store og sterke….

 


Men jeg kunne jo ikke bare kaste knoppen…jeg satte den i vann og se….…en bitteliten blomst har sprunget ut!   Det blir nok ikke noe av de andre knoppene, men èn er nok det!!

Prikling, Pelargoneier 016

Det er kjekt å se at de trives her i vinduskarmen.

Jeg er jo fortsatt litt usikker på når tid jeg skal begynne og gjødsle dem??? Noen som vet?

Prikling, Pelargoneier 018

Jeg er veldig svak for disse terrakotta pottene… Og jeg er på stadig jakt etter dem med litt mugg på…. De som ser brukte og hvite ut….

Lurer på om det går an og gjøre noe med nye slike potter for å få dem til å se gamle ut…(tror jeg har lest om det også en plass..:))

 Prikling, Pelargoneier 028  Prikling, Pelargoneier 027

I går var jeg innom bruktsjappen her i distriktet og der stod det jammen meg 3 terrakottapotter til 5,- stykke…???? Jeg måtte jo bare…

 

Ha en finfin torsdagkveld!

 

Klem Anita

7 kommentarer:

 1. Brukte potter er fint:)
  Om du ønsker å patinere egne postter så kan du gni litt kefir/yougurt på pottene, gjerne med mose i (når våren er her), eller jord, eller grønske eller annet. Det hvite kan også være saltutslag, men ikke sett inn pottene med salt da ;)

  SvarSlett
 2. Prøv med yoghurt på terrakottapottene.... tror det var det jeg hørte :-)Det er gøy med de første blomsterknoppene. Jeg har også tatt de av - og satt de i vann - det er vakkert!Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Åj, så langt dine pelargonier har kommet. Mine overvintrede står å spriker med nakne stammer - kun noen spede blader som spriker litt her og der. Men det kommer !!! Er jo litt stolt over at jeg fikk til å overvintre noen.

  Er så enig i at den hvite patinaen er finest. Helt ny fra butikken er nesten "feil" ... rart hvordan verden er blitt ... he he ...

  Kos deg med pellisene.

  Klemf ra Marit

  SvarSlett
 4. Hei:) Ser du har fått tips allerede:) Det har jeg gjort, smurt inn med youghurt, og det virket:) Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Står igjen litt før den blir som jeg ønsker, men jeg prøver meg frem og lærer litt etterhvert:) Bloggen din er kjempekos, så her kommer jeg til å følge med:) Jeg har hatt det litt stille på bloggen, fordi vi har hatt dødsfall i familien, så nå er pelargoniestiklinger som skulle vært pottet om og gamle fra fjoråret som skulle vært byttet jord på og klippet ned satt litt på vent. Men i morgen skal jeg gå ut i drivhuset og nyte fred og ro og pusle litt:) SKal bli deilig:)

  SvarSlett
 5. så koselig da... og nydelige bilder...!!
  gøyt at vi er flere som er opptat av det samme... takk for koz hilsen...!
  klem,klem

  SvarSlett
 6. Så lurt å sette knoppen i vann, søt var den :)

  Når du setter inn terracottapotter med kefir og jord, er det lurt å plante i selve potten, ikke sette en plastpotte inni. Terracoottaen trenger fuktighet for å utvikle patina.

  Pelargonia som er tatt frem i varmen og lyset i vinduskarmen kan vannes med svakt gjlødselvann nå.

  SvarSlett
 7. Hei!
  Kjempefin blogg:-)
  Her vil jeg følge med!!
  God helg til deg!
  Kristin

  SvarSlett