onsdag 17. mars 2010

Stiklinger.....

Jeg var jo så glad, da jeg i januar så bitte små spirer…..endelig hadde jeg klart og overvintre en en pellis… eller to faktisk. Jeg satte inn to planter for vinteren, og begge overlevde.

Egentlig så slo jeg meg til ro med å ha greid dette, men etter å ha lest andre hageblogger, har jeg fått lyst til å ta stiklinger av plantene…

Så i dag var jeg ute og hentet noen potter, vasket dem godt, fant ny og fin svart mold, og en god beskjæringskniv.

Da var det jo bare og sette igang…..Nå har jeg 14 stk. stiklinger, som forhåpentligvis skal sette røtter og bli store og fine… Det jeg er usikker på er om jorden skal være “veldig” våt eller bare litt våt under prosessen der plantene skal få røtter??  Er det noen som kan hjelpe meg med det?

Under ser du bilde av den herlige planten i full blomstring. Jeg husker ikke hva den heter….(som om det var noe nytt…) Men jeg kan minnes at “mannen” sa at det var en ny sort i fjor….
Den er tofarget og med fuldt blomst og det er en hengepellis… Veldig riktblomstrende.

Kanskje er det noen som har navnet på denne?

IMG_5656

Etter et nærmere ettersyn så oppdaget jeg i dag at det er kommet noen “kjempesprang” på fuchsiaen min. Jeg ble så glad… Jeg har prøvd og overvintre to planter av denne sorten, men det er tydeligt at det ikke spinner liv i den andre planten….

16.03.2010 017  

Men det er da knallbra å få til en av to….

…..her er et bilde av den fantastike blomstringen av fuchsiaen i fjor sommer….

IMG_5652

 

Ha en forsatt fin kveld!

 

Klem Anita

3 kommentarer:

 1. Så flink du er da, poenget er jo at man forsøker og ikke gir opp, og du holder jo på så godt du kan:o) Inspirerende!
  Min mor har alltid hatt stiklinger stående i vann i vinduskarmen på kjøkkenet før hun satte dem i jord, og jeg gjorde det samme med en jeg knep av i høst. Denne har faktisk stått i hele vinter.. den hadde da et godt rotsystem da jeg satte den i jord for to uker siden. Nå kommer den fint:o)

  SvarSlett
 2. Moro med stiklinger. De skal ikke ha det for vått, la jorden tørke opp mellom. Gi ofte men lite vann så de har det jevnt fuktig men ikke for vått, da kan de lett få rothalsråte. Alternativt kan være å gi de vann på skålen. Har mange stiklinger selv, veldig gøy når man lykkes. Lykke til:)

  SvarSlett
 3. Så spennende :) Jeg har hjertet i halsen etter at jeg beskar mine Fuchsia drastisk for et par uker siden. To av dem viser ikke tegn til knoppdannelse, men de er grønne innenfor barken i det minste. Jeg sjekker dem spent hver dag :)

  SvarSlett