fredag 19. mars 2010

Syrinduft...

…rommer  hele stuen her i heimen vår nå….

Herlig vårlukt!

For dere som har følgt bloggen min, så vet dere at for ca 3 uker siden tok jeg inn noen kvister av et syrentre som jeg har i hagen. Hvite syrener – kjempeflotte!!

Jeg ville prøve å drive disse kvistene, å se om det var mulig å få dem i blomst….uten hell…. I går måtte jeg kaste dem. Jeg tok ikke bilde av kvistene før det bar ut i søppelkassen, men her kan du se hvordan de så ut den 8.mars…De kom lenger enn hva bilde viser,  men etter hvert bare tørket de inn. Lurer fortsatt litt på om det hadde gått bedre hvis jeg hadde dusjet dem jevnlig…hm…

   19.03.2010 077  syren 015

Men uansett, kvistene måtte ersattes og det fort!!

Å gjett hva blomsterhandleren kunne tilby??

 syren 034

Hvite blomstrenede syrenkvister.

  19.03.2010 061    syren 025

Hun dama som sto i butikken hadde nettopp fått dem inn, så jeg var jo bare nødt til å kjøpe noen kvister.

19.03.2010 070   

Jeg lurer jo på hvor lenge de står, men jeg har “banka” kvistene nederst, slik at de får tatt opp mest mulig vann, så får vi bare nyte duften og synet av blomstene så lenge vi har dem.

Ønsker alle en fin ettermiddag!

Klem Anita

3 kommentarer:

 1. Så vakre! Syns jeg kan kjenne duften helt hit :) Tror jeg må ta en tur i blomsterbutikken for å se om jeg finner også....

  SvarSlett
 2. Ahhhh, duften av syrin! Minner meg om gamle dager, da vi på vei til eller fra fest stjal noen kvister med syrin! "Syrinslang" kaller vi vel sånt :o) Endelig nærmer det seg vår med raske skritt! Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Mmmm...vidunderlige bilder, ja - nesten så jeg kan kjenne den deilige duften :) Så synd at syringrene du ville drive frem inne inne ikke ble noe av. Jeg dusjer alltid grener jeg tar inn hver dag eller annen hver dag, men jeg vet ikke om det ville hjulpet... Litt klorin i vannet er også bra, eller å bytte vann hver dag.

  Tenk at du fikk tak i hvit syrin hos blomsterhandleren da! Dersom de er drevet frem med tanke på snitt, varer de kanskje lenger enn syriner vi tar inn fra haven? Det blir spennende å høre om :) God helg med deilig duft i huset!

  SvarSlett