mandag 15. mars 2010

Vårtegn på en mandag...

Nå er snøen så og si helt borte her, og det i seg selv gir den beste vårfølelsen akkurat nå!

På min runde ute i hagen i dag, så så jeg at det er begynt å spire litt her og der. Denne torsketungen vokser i ett stentrappetrinn, og den har begynt å titte fram.

Det er mange som ikke liker denne blomsten forde den vokser som et ugress… Den gror villig de fleste steder, også der vi ikke ønsker å ha den.  Men jeg liker den, og tar heller bort litt av planten hvis den formere seg formye….eller prøver seg der jeg ikke vil ha den.

ranunkler 013 

Bilde nedenfor viser torsketungen i blomst, med sine nydelige små lilla blomster. Den vokser som et teppe og liker seg i stensprekker….

Bilde er fra juni i fjor.

IMG_3328

 

Trollhasselen er i full gang…. Som jeg har sagt før så synes jeg at dette treet er finest og mest sjarmerende når det ikke er blader på det…. Da kommer jo alle disse kringlete og krokete greinene fram i sin helthet.

Det er et artigt tre!!

ranunkler 010            

ranunkler 007    ranunkler 012

 

I mangel på farger ute i hagen akkurat nå, så blir det easy fikset med en liten tur på mester grønn…..

En diger bukett med ranunkler kjøpte jeg inn til helgen. Normalt så ville jeg nok holdt meg til en farge, max to…..liker det best når det går ton i ton… Men når jeg så disse så oste det VÅR av dem…

    

 

Syns dette ble en bukett med masse

Vår engergi !!!


ranunkler 030    ranunkler 031

 

Ha en fin uke alle der ute!

 

Klem Anita

3 kommentarer:

 1. Så fine bilder:) Så heldig du er som bor der snøen er borte. Hvor bor du da? Nysgjerrig på hvor jeg må dra for å slippe snø, he, he:)Her er det myyye igjen, bare enkelte bare flekker her og der. Men i hagen ligger det haugevis med snø. Så det eneste stedet det går ann å holde på er i drivhuset:) Og jeg er glad jeg har det:) Trollhasselen er kjempefin. Jeg pleier å være så heldig å få noen greier til påske, så henger vi påskeegg på:)Takk for titten og ha en god kveld:)

  SvarSlett
 2. Ja endelig begynner vi å få litt vårfornemmelser her:-) kjempegreier! Nå gleder vi oss til det begynner å spire og gro litt rundt oss. Fine bilder du har, - alltid så kjekt å komme innom her til deg Anita. Ha en finfin kveld videre. Klem

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder av bl.a trosshasselen :) Jeg følger med på min ved trappen hver dag, og joda - det er vår.

  Min murtorskemunn er begravet under mengder med sne. Som deg liker jeg den godt, nettopp fordi den er så spredningsvillig og dekker tomme rom. Blir det for utagerende, er det bare å dra vekk litt. Og blosmtene er jo kjempesøte!

  SvarSlett