mandag 22. mars 2010

Det er mandag – Vårtegn

I dag har det regnet heeele dagen.  Men i går hadde vi litt sol. Dagen begynte med litt regn, men da solen gløtte og kom fram, da var jeg ikke sen med å finne fram kamera og sprang ut for å ta noen bilder for å vise hvor langt våren er kommet her…..

Å se hvem som var begynt å bløme….

                Julerosen


Jeg sier bare juleroser jeg til disse plantene, vet jo at det finnes et hav av ulike sorter…

Hvilken sort det er jeg har her, aner jeg ikke. Kanskje noen vet…?

Men at disse stakkarene i det hele tatt skulle springe ut, det hadde jeg faktisk ikke regnet med. Etter den harde medfarten de har fått av kong vinter i år….

21.03.2010 009

Dette er min første julerose. Den kjøpte jeg  i fjor vinter, og hadde den i en urne ved inngangspartiet. Etterpå plantet jeg den ut i bedet.

21.03.2010 005

De blomstene på bilde her, er de som er kommet lengst i blomstringsprosessen…de er blitt litt skadet…. Men det er de knuppene som har stått lengst og ventet på å få springe ut, og de som har fått mest medfart av frost og tining om en annen…og masse regn..

 

21.03.2010 010   21.03.2010 011

Men her er det flere som skal blomstre, og jeg følger nøye med dem.
Tror jammen jeg ønsker meg flere slike juleroser…

Fortsatt fin mandagskveld til alle!

 

Klem Anita

6 kommentarer:

 1. Hei Anita! Fine juleroser! Jeg kjøpte på lørdag - de heter Helleborus Niger, og hadde hvite blomster. Det er kanskje den samme sorten? Det regner her i dag også. Så smelter snøen litt fortere.... :-)

  SvarSlett
 2. Nydelege juleroser. Eg kjøpte to før jul, som har budd i krukker på trappa, men no skal dei plantas ut i bedet. Trudde eg kanskje måtte venta i mange år før dei blømte etter at eg planta dei ut, men no kan eg kanskje håpa på bløming allerede til neste år:)

  Har framleis ikkje heilt bestemt meg i forhold til akvariet, men tenkjer stadig på det. Det er eit 350 liter hjørneakvarie med bua front. Skap, filter, fiskar og masse anna utstyr kan følgja med ved eit eventuelt salg. Eg kjøpte det brukt for 3 år sidan, og då var det berre 5 mnd gamalt. Pris veit eg ikkje heilt enno, sidan eg ikkje har bestemt meg heilt....Ser at liknande akvarier ligg mellom 4000 - 7000 alt etter kor mykje som føl med;)Så veit de litt i alle fall;)

  Kjekt no når våren er her. No kjem det til å gå i rakettfart i hagen:0)

  Ha ein fin kveld♥

  SvarSlett
 3. Hei Anita!! Knall fine juleroser, her på Bømlo har vi lilla, de er også et syn! Men etter å ha sett disse bildene tror jeg at vi må anskaffe oss hvite også:)

  Ønsker deg en flott ny uke!

  Klem fra Johanna

  SvarSlett
 4. Så hyggelig med egne juleroser, og så pliktoppfyllende de er som blomstrer når snøen forsinner ;o)

  SvarSlett
 5. Ååå...tenk at julerosene dine blomstrer allerede! Det kan være Niger, de er aller først ute. De har sort rotstokk, derav navnet. SÅ søte de er :)

  SvarSlett
 6. Nydelig! Heldig du er som allerede har blomster i blomst i hagen! (her hos meg snøer det i dag...) Også så stas å ha julerose i egen hage, helt herlig!! Så bra at den blomstrer allerede året etter planting, det håper jeg mine nyanskaffede gjør også! Takk for herlige og inspirerende bilder. :o)

  Skjønner godt du vil ha flere av disse søtingene, selv har jeg veldig lyst på både lyserosa og burgunder!

  Ha en herlig kveld!

  SvarSlett