søndag 5. juni 2011

Ramsløk



I dag var jeg ute en tur på min sykkel i det fine været. Det var en fantastisk tur! Jeg syklet langs veien og da jeg kom til et litt avsides sted så kunne jeg kjenne en fantastisk lukt….mmmmm

IMG_7235  IMG_7233
IMG_7236
Det var ikke hus i nærheten, så lukten kunne ikke komme fra vekster fra en eller annen hage… Nei her var det kun viltvoksene trær langs hele veien…..og lukten minnet meg om løk…

Jeg begynte å kikke etter langs veien, og da så jeg massevis av viltvoksene ramsløk. Som et bunndekket mellom trærne. Det var et  fantastisk skue…

IMG_7250 IMG_7243

Jeg kan ikke mye om denne løksorten, men jeg vet at den ofte blir kallet “wild garlic”….

IMG_7240
Ramsløk skal vistnok  også være veldig helsig, og etter hva jeg har hørt så skal du kunne spise både bladene og selve løken….

Det var et slikt vakkert syn, så jeg var bare nødt til å kjøre tilbake etter endt sykkeltur for å ta noen bilder…

IMG_7238

IMG_7242

IMG_7245

Er det noen som har brukt ramsløk til noe??
Jeg tror kanskje jeg må finne litt mer ut av denne planten….den lukter så godt, at jeg får lyst til å lage noe godt å spise...

IMG_7251

Ønsker alle som er innom en fin ny uke!

Klem




7 kommentarer:

  1. Hei!
    Jeg smakte Ramsløk for første gang for noen dager siden - og jeg har blitt helt frelst. Driver og søker informasjon om planten også fant jeg siden din... Etter hva jeg leser andre steder skal den være ferdigblomstret nå...men det stemmer jo ikke ut fra dine bilder :) Hvor i landet bor du?

    Det jeg spiste på torsdag var: Fullkorns pastaskruer vendt i Ramsløkpuree (knust ramsløk, olivenolje og salt), toppet med baconbiter og revet parmesan... veldig enkelt og veldig godt!

    Framover tenkte jeg og bruke den til grillmat - både kjøtt og fisk.

    Har veldig lyst til å lage min egen puree, men da må jeg jo først finne planten :) Håper du bor i Oslo/Akershus og har lyst til å fortelle hvor du var på sykkeltur! :)

    Hilsen Randi

    SvarSlett
  2. Hei Randi

    Jeg bor et stykke fra deg da:)på Vestlandet.Og her, som bildene viser er de nå i full blomst... Kanskje jeg skal prøve meg på ramsløkpuree, som du skriver om her:) Lykke til med jakten på ramsløk på østlandet da!

    SvarSlett
  3. Nydelige ramsløkbilder! Jeg er glad for at du syklet en tur til - tusen takk !

    Her på østlandet er også ramsløken i full blomst nå. Hele planten kan spises. Jeg fryser en ladning også, når jeg har vært ute og fanget.

    Ramsløk kan du bruke til alt du bruker løk/purre/vårløk og hvitløk til, og i tillegg er den dekorativ:
    Hvit blomstersalat til lam er fantastisk.
    Ramsløk i stedet for basilicum i pesto(en klar vinner!)
    Til marienring av kjøtt og fisk - eller opphakket inni grillfiskepakker
    Eller bare til pynt :-)

    SvarSlett
  4. Så flotte bilder!! Jeg har ikke vært klar over denne planten før jeg leste et innlegg om den tidligere i år!'
    Spennende å prøve ut.. men jeg må først på ramsløkjakt:o)

    Jeg legger meg som følger hos deg, jeg,så finner jeg raskt tilbake til deg:o)

    Ha en fin ettermiddag!
    Heleneklem

    SvarSlett
  5. Ramsløk er både god god og dekorativ. Jeg bruker den litt på samme måte som vårløk - i salater, pastaretter og til pynt. Nydelig blogg du har, forresten :)

    SvarSlett
  6. Takk for svar, Anita! :) Og takk til deg Maria for at du bor på østlandet og vet at den blomstrer her også. Nå skal jeg ut på jakt! :) Ha en riktig god sommer!

    SvarSlett
  7. Jeg høster ramsløk hver vår.
    Lager pesto og kryddersmør.
    Bruker den i salater. og pynter med blomstene.
    Vikingene kalte den for Gardløk, de tok den med til Engeland og derav fikk hvitløken navnet sitt :Garlic.
    Kos deg.

    SvarSlett