onsdag 25. mai 2011

De vokser i hele hagen...

....men det gjør faktisk ingenting!
Hvem kan si noe på disse skjønnhetene??  de er jo bare helt nydelige.


I fjor så kjøpte jeg noen stemorer, det var ikke snakk om mange plantene. For inntil nylig så har jeg egentlig ikke likt så godt disse blomstene. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg tror det har noe med da jeg vokste opp, da fantes disse blomstene overalt. Alle hadde stemorsblomster.... og derfor ble ikke disse plantene mitt førstevalg, da jeg begynte å kjøpe planter selv. Jeg var nok gått litt lei dem.

 

Men nå altså elsker jeg disse skjønne små...

og de har de formert seg til milioner av bitte, bitte små babyplanter oooover alt i hagen vår.

 

 

De finnes i singelen.....


...og  i en gammel urner som jeg enda ikke har fått plantet i år.


Men jeg tror faktisk at disse små bare skal få vokse oppi urnen her. Kan jo bli spennende å se hvordan det kan blir seene ut etterhvert... En aldri så litt uttynning hadde kanskje vært på sin plass..hehe.


Jeg har mått tatt bort noen stemorsplanter fra plasser der de rett og slett står alt for tett. Det kan fort se veldig rotete ut...som på bilde over her... Derfor har jeg flyttet litt rundt på det. Her vokser stemorene sammen med hosta.


Det rare med disse blomstene her, er at de plantene jeg kjøpte i fjor, tror det var snakk om 3-4 stk. kun var i fargen blå. Klar, ren, skarp blå....  Så i denne formeringsprosessen som har foregått i hagen vår, så har det dukket opp et hav av nye farger...hmm

Ha en fin kveld!
Klem

4 kommentarer:

 1. Stemor er søte og så sprer de seg lett! De er "ikke konstant ved frø" som en gartner sa til meg for mange år siden, derfor kommer de i de alle regnbuens farger når de får frøså seg. Jeg synes også de er nydelige små skjønnheter som jeg alltid må ha i noen krukker eller bed.

  SvarSlett
 2. Ja da ramlet jeg innom her en tur på min runde rundt i forskjellige hageblogger :)

  Måtte bare kommentere de nydelige blå stemorene!

  Takk for titten, her var mye flott og se.

  Hilsen Ingrid Andrea

  SvarSlett
 3. Hei!Koselig blogg du har,kommer nok tilbake igjen!

  SvarSlett
 4. Åh er det det som kommer opp i det ene beddet mitt!! Jeg skjønnte ingenting, og skylte på jorda fra Plantasjen... Men selvsagt er det Stemorsblomsten som har tatt seg på tak og spredt sine gleder over hele beddet, jeg hadde og et par stående der i fjor! Skal bli morsomt å se hvilke farger som kommer:o))
  Fin og informativ blogg du har;o)

  SvarSlett