mandag 1. februar 2010

Drivhushagen begynner og ta form....

…..for å begynne med begynnelsen… Noe måtte gjøres med denne delen av hagen vår. Det var en skikkelig "bakside”.  Her ble alt mulig plassert, trillebår, spader og annet skrot. Det var også siste plassen i hagen som ble  luket. Og var det noen deler av plenen som ikke ble slått, så var det også her….

Bilde tale for seg selv….

(…bilde viser beint vest.)

Jeg har dessverre ikke bilder som viser hvordan det så ut her før vi tok en 1,5 meter høy hekk i vest mot naboene, og et kratt av 2 meter høye trær som stod  i nord. Men dere går ikke gått glipp av synet…det var ikke noe videre pent syn…

 

IMG_0032

(…bilde viser beint nord.)

Skvalderkål…i bøtter og spann…Det er det verste ugresse jeg har vært borti! og her fantes dette grusomme ugresset over alt!!  Vi har hatt noen runder med sprøytemidler her altså…

IMG_0029

Det ser helt forferdeligt ut….

Noe måtte gjøres!!!

28.04.09 


…..ser her skinne jaggu meg sola også! Å det gjorde jeg også da vi var kommet så lang som dette!

Vi leide en gravemaskin og fikk gravd bort alle røtter og annet drit som skulle bort. Fikk gravd grøfter slik at vi etterhvert fikk støypt en såle eller kant mot nabotomten i nord.

Oppå sålen satte vi opp en “vegg” som skal erstatte de trærne vi hadde stått der tidligere. For selv om de ikke var noe pene, så gjorde de jobben med å live for nordavinden. Og det trenger vi her!

I “svingen” har jeg plantet en liten hekk. Det er av typen Gronland, Barlind. Den blir ca. 1 meter høy. Grunnen til dette valget, var et ønsket om en eviggrønn hekk, samtidig som vi slipper å  klippe så mye. 1 meter er akkurat passe høyt her.

Selve muren i svingen vil vi sementpusse slik at rutene ikke synes….

…. så vi er i god gang med drivhushagen vår!

Ha en fin mandagskveld!

Klem Anita

2 kommentarer:

  1. alltid kjekt å følge slike prosjekt :) Mye forarbeide ved omlegging gitt.

    SvarSlett
  2. Jeg må innom å se hvordan det går med drivhusprosjektet. Vi er jo fortsatt på planstadiet med det nye, og trenger ideer. Har ikke engang bestemt størrelsen enda.

    SvarSlett